IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
16:00 | 17 юни 2016
Обновен: 11:43 | 26 март 2024

Започва ремонт на ЦДГ №42 „Мир“

Проектът предвижда помещения за две групи, които ще бъдат разположени на първи и втори етаж

По материала работи: Пламен Янков
Започва ремонт на ЦДГ №42 „Мир“

Процедурата по обявената обществена поръчка за реконструкция и основно обновяване на централната сграда на ЦДГ№42“Мир“, на ул. „Никола Михайловски“№6, приключва, започваме ремонт на детското заведение  заради конструктивни проблеми в носимоспособността на сградата, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

 

Проектът предвижда помещения за две групи, които ще бъдат разположени на първи и втори етаж. В сутерена ще има физкултурно-музикален салон, със склад и санитарен възел. Осигурена е допълнителна вертикална комуникация между етажите чрез асансьор. Административните помещения ще бъдат разположени на последния етаж. В определени части по фасадата е предвидена импрегнирана дъсчена обшивка на конструкцията.

 

Дворът ще бъде оборудван с уреди за игра, съобразно размерите на площта, с ударопоглъщаща настилка, предвидено е озеленяване на средата.

 

Ръководството на детската градина, съвместно с дирекция „Образование и младежки дейности“, е създало необходимата организация за групите с деца, като през новата учебна година не е предвиден прием.

Коментари

Новини Варна