IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
10:09 | 20 юни 2016
Обновен: 11:53 | 26 март 2024

Първа среща на работната група по изготвяне на Стратегията за образованието

До момента е свършена работа по идентификация, анализ и оценка на ресурсите и местните политики в областта на образованието, спорта за деца и ученици, здравеопазване, сигурност, социални и превантивни дейности

По материала работи: Борис Проданов
Първа среща на работната група по изготвяне на Стратегията за образованието

Проведе се първата среща на работната група за изготвяне на Стратегия за развитие на образованието в община Варна 2016-2020. Членовете са Лилия Христова, директор на дирекция “Образование и младежки дейности”, Венцислава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образование, Славчо Славов, председател на ПК "Наука и образование" в Общински съвет, представители на работодателските и синдикалните организации, членове на тристранната комисия за средно образование, отдел "Закрила на детето", ОД на МВР, експерти от общински дирекции.

 

Идеята на широкия състав е всички участници в системата на образованието и заинтересовани страни да се включат в разписването на документа. До момента е свършена работа по идентификация, анализ и оценка на ресурсите и местните политики в областта на образованието, спорта за деца и ученици, здравеопазване, сигурност, социални и превантивни дейности.

 
Приета бе предложената структура на стратегията. Отправено е и предложение за среща с бизнеса и висшите училища, които да се включат с предложения в разделите за професионалното образование, дуално обучение и др., съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности”.

Коментари

Новини Варна