IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
13:42 | 21 юни 2016
Обновен: 20:18 | 22 април 2024

Funcity ще се регистрира като запазена марка на общината

За фестивала догодина се търси и европейско финансиране

По материала работи: Борис Проданов
Funcity ще се регистрира като запазена марка на общината

Логото на варненския младежки фестивал Funcity тази година ще се регистрира като запазена марка на общината. Това стана ясно на заседание на постоянната комисия “Младежки дейности и спорт”. Идеята е на директора на ресорната дирекция Лилия Христова и беше одобрена от общинските съветници. Администрацията ще предприеме необходимите стъпки, като освен словната, запазена марка ще бъдат и цветовете на Funcity.

 

За 6-а поредна година фестивалът има изключително сериозно финансиране. За 2016-а субсидията е 100 000 лв., а интересът към нея определено нараства, защото на музикалната сцена се очакват и чуждестранни изпълнители, като сигурни са представители на Словения, Италия, Ирландия и Норвегия. Началото й е обявено за 24 август.


За 2017-а Funcity е едно от основните събития в домакинството на Варна за Европейска младежка столица. За разрастване на мащабите на събитието обаче е време да се потърси и финансиране по европейски програми предложи общинският съветник Марица Гърдева. Администрацията и представителите на сдружението “Варненски младежки фестивал” ще се координират в това направление, за да може проявата догодина да има действително сериозен размах.


Шефът на ОбС – Варна, Тодор Балабанов поиска от организаторите тази година да направят статистика на посещаемостта, за да може местната власт да проследи ефекта от сериозната си инвестиция.

 

Коментари

Новини Варна