IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:36 | 18 юли 2016
Обновен: 05:51 | 24 април 2024

Още 658 000 лв. получи услугата “Общностен център за деца и семейства”

Кметът Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова подписаха договора в общината

По материала работи: Борис Проданов
Още 658 000 лв. получи услугата “Общностен център за деца и семейства”

Договор за продължаване на услугата „Общностен център за деца и семейства – Варна“ по ОП “Развитие на човешките ресурси“ беше подписан от кмета Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тя подписа договор, по който бюджетът на проекта е 658 000 лв. Финансирането е по схема “Услуги за ранно детско развитие”.

 

Основната цел е превенция на социалното изключване и намаляване на бедността чрез предоставяне на интегрирани социални, здравни и образователни услуги в подкрепа на деца до 7 г. и техните семейства. Центърът ще предостави подкрепа на около 1500 деца за 30 месеца.

 

До момента по схемата “Услуги за ранно детско развитие” 28 общини са подписали договори за общо около 12 млн. лв. С проектите им ще се подпомогнат около 15 000 деца.

 

“За мен е удоволствие да подкрепим oбщина Варна в една толкова важна инициатива. В изминалите 3 – 4 г. с възможност и инвестиции от Световната банка, успяхме да изградим 68 подобни центрове в цялата страна – като инфраструктура, а по линия на ОП „Развитие на човешките ресурси“ до 2019 г. ще подкрепим услугите, които са създадени в подкрепа на децата и семействата”, съобщи министър Русинова.

 

“Основен акцент в дейността на община Варна е развитието на социалните услуги и ние с основание твърдим, че нашата социалната програма е изключително богата, съпоставена с другите общини в България. Това не би могло да се случи без подкрепата на правителството и подписването на този договор е поредно доказателство за устойчивостта и приемствеността на услугите, които разработваме в помощ на хората в нужда”, каза кметът Иван Портних.

Коментари

Новини Варна