IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
15:11 | 20 юли 2016
Обновен: 13:46 | 17 април 2024

Започва лятна практика на доброволци, които ще обучават връстници

Участниците са 31 души, преминали интерактивна школа с обучител

По материала работи: Пламен Янков
Започва лятна практика на доброволци, които ще обучават връстници

Започва лятна практика на доброволци – обучители на връстници, съобщиха от дирекция „Превенции“ към Община Варна. Участниците са 31 души, преминали интерактивна школа с обучител – Йордан Танковски. Младежите са разпределени по екипи, съобразно направленията -  превенция на наркомании, на ХИВ/СПИН, трафик на хора, опасности в интернет. Те ще разработват своя програма и сценарий за обучителна сесия с връстници.

 

Целта на лятната практика е доброволците да натрупат опит в провеждане на обучителни сесии, ползвайки различни интерактивни методи, ролеви игри и тренирайки своите умения за активно слушане, справяне с „трудни участници“, получаване и даване на „обратна връзка“ и представяне по достъпен и интересен начин на информация със сериозно съдържание.

 

Интерактивното обучение и лятната практика на доброволците – обучители на връстници, са част от дейностите по „Програма за превенция на употребата на наркотични вещества сред ученици от VIII - XII клас“ на дирекция „Превенции“.

Коментари

Новини Варна