IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
15:50 | 20 юли 2016
Обновен: 18:07 | 17 април 2024

Иван Портних се срещна с делегация от почетни консули в Кралство Белгия

По време на срещата кметът запозна гостите с перспективите за развитие на Варна

По материала работи: Пламен Янков
Иван Портних се срещна с делегация от почетни консули в Кралство Белгия

Кметът на Варна Иван Портних се срещна вчера с делегация от почетни консули в Кралство Белгия, водени от Вили Ван Импе - почетен консул на България в кралството. Посещението е част от опознавателна обиколка на страната ни, организирана съвместно с посолството на Република България в Брюксел. Част от делегацията бяха директорът на департамент във Федералния парламент на Белгия Бригите Клерк, почетният консул на Люксембург в Белгия Пол Верстратен, консулът на Гватемала в Белгия - Жан-Пиер Пелинк, както и представители на бизнеса. По време на срещата кметът Иван Портних запозна гостите с перспективите за развитие на Варна, с реализираните проекти, с богатия културен календар на града през лятото, както и с предстоящото домакинство на ветроходната регата "Тол Шипс" и реализирането на титлата Европейска младежка столица 2017, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

 

"Радостен съм да видя промяната, която се е реализирала във Варна през последните няколко години. Тя наистина е впечатляваща и градът е видимо обновен", сподели по време на срещата Вили Ван Импе. Той предложи Варна да задълбочи сътрудничеството си с белгийския град Гент, включително и като участва в местното бизнес изложение, планирано през 2018 г. Гостите проявиха интерес към възможностите за развитие на културен, исторически, СПА туризъм и дайвинг край варненското крайбрежиe.

 

Коментари

Новини Варна