IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:48 | 27 юли 2016
Обновен: 20:19 | 22 април 2024

Приеха единодушно отчета на социалната програма на Варна

Цялостното й финансиране възлиза на 15 млн. лв

По материала работи: Ставри Таргов
Приеха единодушно отчета на социалната програма на Варна

На свое заседание днес комисията по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет прие единодушно отчета на социалната програма на Варна за 2015 г. Кратка презентация пред съветниците направи шефът на общинската дирекция „Социални дейности“ Любомира Комитска.

Тя подчерта, че за 13 г. от своето съществуване социалната програма е еволюирала много и сега представлява мрежа от устойчиви услуги, предлагани от 59 звена. Външните доставчици са 37. Цялостното финансиране на програмата възлиза на 15 млн. лв., като една част от средствата са по линия на държавноделегирани дейности, друга – от общината.

На издръжка на програмата са 23 пенсионерски клуба във Варна, в нейния бюджет се залагат и пари за стипендии на деца сираци и полусираци от СУПЦ, за подпомагане на деца на загинали полицаи, за помощи за социалнослаби и други.

Отчетът на социалната програма трябва да бъде одобрен и от комисията по бюджет и финанси преди да се утвърди на сесия на ОбС във Варна.    

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна