IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:53 | 3 август 2016
Обновен: 01:26 | 11 май 2024

Общината подписва договор със Сдружение “Варна – Европейска младежка столица”

Младежкият фестивал Funcity+ да се състои в средата на септември

По материала работи: Борис Проданов
Общината подписва договор със Сдружение  “Варна – Европейска младежка столица”

С минимални корекции съветниците от Постоянната комисия по младежки дейности и спорт одобриха текста на договора за финансиране между община Варна и Сдружение “Варна – Европейска младежка столица”. Кметът Иван Портних ще подпише контракта за финансиране и администриране на дейностите в размер на 100 000 лв. Решението на комисията е с предварително изпълнение. Така се дава зелена светлина и за кандидатстване от страна на Сдружение “Варна – Европейска младежка столица” по различни европроекти за домакинството ни догодина.


Младежкият фестивал Funcity+ да се състои в средата на септември, решиха още съветниците. Местният парламент във Варна пренасочва сумата от 100 000 лв. от програма “Младежки дейности 2016” предвидена за организиране на фестивала Funcity от Сдружение “Варненски младежки фестивал” на Сдружение “Варна – Европейска младежка столица” с предварително изпълнение.


Съветниците направиха и корекции в точка 2.9 “Младежки инициативи на НПО, членове на Младежкия форум за партньорство с местната власт” от програма “Младежки дейности” за 2016 г., което предполага разходите по точка 2.9 по програмата да се осъществявят от дирекция “Образование и младежки дейности” в съответствие с българското законодателство.


Точките в заседанието на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт бяха внесени и разгледани по предложение на нейния председател Мартин Байчев.

 

Коментари

Новини Варна