IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
18:31 | 6 август 2016
Обновен: 21:01 | 25 април 2024

Повдигнаха обвинение за умишлено убийство на 22-годишен мъж

22-годишният Октай И. от село Пробуда пребил до смърт 45-годишния Атанас Хр.

По материала работи: Борис Проданов
Повдигнаха обвинение за умишлено убийство на 22-годишен мъж

Окръжната прокуратура в Търговище повдигна обвинение за умишлено убийство на 22-годишния Октай И. от село Пробуда по чл. 115 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия делото прокурор Октай И. е задържан за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане в Окръжния съд в Търговище за определяне на постоянна мярка "задържане под стража", съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.


Както БТА съобщи, на 5 август в 3 ч., в смесен магазин в търговищкото село Пробуда започнала свада между 22-годишния мъж и 45-годишния Атанас Хр. Октай съборил жертвата си на земята и й нанесъл побой. Атанас починал на място. Според резултатите от аутопсията причината за смъртта му е кръвоизлив в мозъка.


Извършителят и Атанас Хр. се завърнали наскоро от гурбет в чужбина, където работили в строителството. Повод за връщането им била предстояща сватба на момче и момиче от двата рода, допълват от Апелативната прокуратура.


Разследването на убийството продължава.

Коментари

Новини Варна