IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:16 | 10 август 2016
Обновен: 23:19 | 24 април 2024

Варна представя морския бизнес на форум в Дордрехт

Престижното събитие съвпада с 15-годишнината от побратимяването на Варна и холандския град

По материала работи: Пламен Янков
Варна представя морския бизнес на форум в Дордрехт

Втори българо-холандски морски форум ще се проведе в периода 27-28-ми октомври в град Дордрехт. Престижното събитие съвпада с 15-годишнината от побратимяването на Варна и холандския град. Организатори са двете общини, с подкрепата на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).

 

Форумът е част от инициативата на Община Варна за създаване на условия за директни международни контакти на бизнеса от морската столица с чуждестранни партньори.  Делегация от Община Варна ще присъства на събитията, предвидена е и съпътстваща програма - от 20.10.2016 г. до 02.05. 2017 г. в Дордрехт ще гостува представителна изложба „Първото злато на човечеството“, която ще включва експонати от фонда на Регионалния исторически музей. За целта днес МС на Република България осигури държавна гаранция в размер на 40 000 лв.

 

По време на форума ще бъдат представени потенциалните партньори от морския сектор (корабособственици, бизнес, университети, институти, пристанищни оператори, местни власти, вкл. морски администрации, пристанищни администрации и др). от двете страни. Целта е да бъдат осъществени нови преки контакти между български и холандски партньори или утвърдени съществуващи. Ще бъдат обсъждани възможности за реализиране на съвместни проекти, за обмяна на мнения и опит как техническите специалности да бъдат направени по-атрактивни.

 

До момента участие в морския форум са заявили над 40 дружества от българска и от холандска страна. Представителите на бизнеса ще имат възможност да проведат и индивидуални срещи по предварително изготвен график. Заинтересованите дружества от морския бранш, които проявяват интерес, могат да отправят до 12.09. включително запитвания на:info@bulnas.org или моб. телефон: + 359 899 955 834, Елена Великова, (БНАКК).

 

През август м.г. Варна бе домакин на първото издание на българо-холандския бизнес форум, който бе открит от кмета Иван Портних, от посланика на Кралство Нидерландия - Том ван Оорсхот, и от кмета на Дордрехт – Арно Брок.

Коментари

Новини Варна