IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
18:08 | 12 август 2016
Обновен: 21:08 | 22 април 2024

Нови директори назначават в четири детски градини във Варна

Процесът на подновяване на кадровата образователна система в Община Варна ще продължи да се извършва поетапно

По материала работи: manager
Нови директори назначават в четири детски градини във Варна

Нови директори са назначени в детска градина №5 „Слънчо“ - Мария Узунова, и в ДГ №37 “Пламъче“ - Мая Сиракова, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 

 

Причината е, че досегашните ръководители на детските заведения са навършили пенсионна възраст. Предстои през следващите седмици на август да бъдат назначени за директор на ДГ №23 “Иглика - Марчела Петрова, и на ДГ №51 “Ран Босилек“ - с. Константиново - Марияна Йорданова.

 

 

Директорът на ДГ№42 “Българче“ Димка Павлова ще бъде освободена в края на календарната 2016 г. Процесът на подновяване на кадровата образователна система в Община Варна ще продължи да се извършва поетапно, при непрекъснат диалог с работодателските организации и синдикати, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“.

 

 

Всички новоназначени директори заемат местата си до обявяването на конкурса за тези длъжности. Процедурата за постепенно освобождаване на директори които са навършили пенсионна възраст, е в изпълнение решенията на МОН, съобщиха от дирекцията по образование.

 

Коментари

Новини Варна