IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
15:32 | 26 август 2016
Обновен: 08:09 | 27 март 2024

Предстои информационна срещa за Варна 2017

Ще бъдат обсъдени три ключови направления към концепцията „Варна - Европейска младежка столица 2017“

По материала работи: Пламен Янков
Предстои информационна срещa за Варна 2017

На 29.08.2016г. в 17:30ч., в зала 17 на Младежки дом-Варна ще се проведе информационна среща за ключовите направления „Мрежа на младежки читалища и центрове“, „Варна младежко участие“ и „Мрежа на европейските младежки столици“. Те са част от концепцията на „Варна - Европейска младежка столица 2017“.

 

В „Мрежа на младежките читалища и центрове“ е предвидено да се развиват дейности за насърчаване на партньорството между младежките организации и читалищата.

 

Целта на ключово направление „Варна младежко участие“ е да създаде и награди механизми, свързани с включването на младите хора в процесите на взимане на решение на местно, регионално и национално ниво.

                                                              

„Мрежата на европейските младежки столици“ е насочена към разработване на съвместни политики и обмени с младежките столици, носители на титлата през годините.

 

В края на месец септември е предвидена международна среща на Мрежата, на която се очаква да присъстват представители от Торино (Италия), Антверпен (Белгия), Брага (Португалия), Марибор (Словения). Солун (Гърция), Клуж Напока (Румъния) и Ганджа (Азербайджан). Варна ще бъде представена от кмета Иван Портних и Стояна Стоева - член на екипа, разработил на кандидатурата на Варна за „Европейска младежка столица".

 

Във фокуса на международната среща е Европейския младежки фестивал, който ще се проведе в Ганджа между 29.09 и 03.10.2016г. В програмата е предвидено и създаване на Съвет на кметовете на градовете-носители на титлата Европейска младежка столица.

 

По направление на международната мрежа, сдружение „Варна-Европейска младежка столица“ разработва два проекта по програмата на Европейската комисия -"Европа на гражданите".

 

Четете още Приеха проектобюджета на сдружение „Варна - Европейска младежка столица“

Коментари

Новини Варна