IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
13:54 | 30 август 2016
Обновен: 23:04 | 18 април 2024

Младежките организации и читалищата ще разработват общи проекти

Целта на ключовото направление е насърчаване на партньорството

По материала работи: Борис Проданов
Младежките организации и читалищата ще разработват общи проекти

При голям интерес протече информационната среща за три от ключовите направления в концепцията на “Варна - Европейска младежка столица 2017”. Най-много дискусии предизвика темата “Мрежа на младежките читалища и центрове”.

 

Целта на ключовото направление е насърчаване на партньорството между младежките организации и читалищата. В концепцията на “Варна – Европейска младежка столица 2017” е заложено създаване на програмата “Nocturna”, която предвижда вечерни събития за свободното време, организирани в сътрудничество между читалищата и местните младежи. В “Мрежа на младежките читалища и центрове” ще бъдат насърчавани иновативни програми и дейности, целящи развитие на лидерски способности и превенция на рисковото поведение.

 

Представители на младежките организации и читалищата изразиха готовност да работят заедно за реализиране на общи проекти, в полза на младите. Неправителственият сектор отправи предложения за развитие на дейности в сферата на предприемачеството, ИТ-технологиите и културата. Представители на варненските читалища коментираха, че има възможности базите им да бъдат предоставени за развитие на нови проекти.

 

Предстои включване на заинтересованите в работна група, която ще разработи механизми за сътрудничество.

 

Още по темата: Приеха проектобюджета на сдружение „Варна - Европейска младежка столица“

Коментари

Новини Варна