IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
17:21 | 14 септември 2016
Обновен: 20:21 | 22 април 2024

7 души влизат в работната група за новите критерии за еднократни помощи

Те бяха одобрени на заседание на социалната комисия във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
7 души влизат в работната група за новите критерии за еднократни помощи


 На своето заседание постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет (ОбС) във Варна избра работната група, която ще прави наредбата за отпускане на еднократните финансови помощи. В нейния състав са включени 7 души.

 

Това са Стефка Господинова, шеф на общинската дирекция „Финанси и бюджет“, Момчил Йондров, шеф на общинската дирекция „Правно и нормативно обслужване“, Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“, Любомира Комитска, шеф на общинската дирекция „Социални дейности“, Димитричка Кънчева, шеф на Регионалната дирекция за социално подпомагане, Станислав Иванов, председател на постоянната комисия по финанси и бюджет, и доц. Антоанета Цветкова, председател на постоянната комисия по здравеопазване.

 

Съставът на работната група трябва да бъде одобрен и на сесия на ОбС, за да получи пълномощия.

 

На своето заседание социалната комисия даде ход и на проекта за изграждане на Общностен център за деца и семейства, както и на неговото мостово финансиране. Новата социална услуга ще стане възможна със средства от ЕС.

Ставри Таргов

 

Още по темата   Отпускат еднократни помощи за лечение на 61 социалнослаби

 

Коментари

Новини Варна