IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:37 | 15 септември 2016
Обновен: 20:21 | 22 април 2024

Поставят младите професионалисти във фокуса на #Варна 2017

Ключово направление „Младите професионалисти“ ще стимулира изграждането на умения и предприемачески инициативи

По материала работи: Пламен Янков
Поставят младите професионалисти във фокуса на #Варна 2017

Информационна среща за ключовите направления „Младите професионалисти“, „Инно скок“ и „Варненска доброволческа служба“, част от концепцията на „Варна - Европейска младежка столица 2017“, ще се проведе утре от 17,30 ч. в зала 17 на Младежкия дом, съобщиха от пресцентъра на сдружението ЕМС. 

 

Ключово направление „Младите професионалисти“ ще стимулира изграждането на умения и предприемачески инициативи, насочени към кариерното развитие на младежите. Във фокуса на дейностите са: припознаване на социалното предприемачество като възможност за разрешаване на проблема с младежката безработица; развитие на междусекторното партньорство; изграждане на сътрудничество между младежта и бизнеса; придобиване на „меки умения“ и предприемаческа инициатива. За постигане на целите ще бъдат използвани методите на неформалното обучение.

 

Приоритет за „Инно скок“ е осъществяването на дейности на открито и алтернативни спортове, целящи социално включване и превенция на младежи в риск.

 

„Варненска доброволческа служба“ ще обединява събития на местно, национално и международно ниво. Дейностите ще обхващат целевата аудитория от 14- до 35-годишна възраст. По направлението ще се работи за насърчаване на доброволния труд, приобщаване на младежите към социални инициативи и признаване на компетенциите и доброволчеството за практически професионален опит.

 

Четете още Добри идеи от младежи за младежи търсят за #Варна 2017

Коментари

Новини Варна