IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:29 | 16 септември 2016
Обновен: 20:21 | 22 април 2024

Красен Кралев: Единствено във Варна спортните клубове ползват безплатно общински бази

Спортният министър посети част от проявите в морския град, свързани с Европейската седмица на спорта

По материала работи: Пламен Янков
Красен Кралев: Единствено във Варна спортните клубове ползват безплатно общински бази

Единствено във Варна спортните клубове ползват безплатно общински бази, подчерта министър Красен Кралев. Той посети част от проявите в морския град, свързани с Европейската седмица на спорта. „На мен ме ми е известно в друг град да има толкова мащабна подкрепа за спортните клубове и то не само за тези, които се занимават с професионален спорт, а и за масови прояви. Това е разковничето да излезем от кризата. Не може да мислим за медали и купи, за успехи, а да не развиваме масов и ученически спорт. Този пример трябва да се последва и от другите общини. Опитваме се  в новия закон да прокараме идеята, че по-голямата част от бюджет за спорт на дадена община трябва да отива за масов спорт. Средствата за данъкоплатците трябва да се разходват за развитието и доброто здраве на нашите деца. Надявам се, че ще получа подкрепа в народното събрание за прокарване на тази идея, точно като се опирам на примера на Варна. Тук се прави много за спортната инфраструктура, има качествени бази, има добро отношение и ангажираност от страна на общината, просто треньорите и спортните клубове трябва всички да работят по активно с младите“ – отбеляза Красен Кралев. 

 

Спортният министър подчерта, че Варна може би е единственият град в страната, който има три стадиона за лека атлетика - оборудвани и функциониращи.

 

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна