IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
17:56 | 17 септември 2016
Обновен: 05:36 | 18 април 2024

Кметът на Варна се срещна с посланика на Куба

Дипломатът покани местния бизнес за участие в изложение в Хавана през ноември

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът на Варна се срещна с посланика на Куба

 

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с извънредния и пълномощен посланик на Куба – Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес, който бе придружен от Станка Шопова – почетен председател на Асоциацията за приятелство между България и Куба, Тамара Такова – председател на Асоциацията, и Нюрка де ла Мохена – консул в посолството. На срещата присъства и Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет на Варна.

 

По време на разговорите кметът запозна своите гости с реализираните проекти на територията на общината, свързани с развитието на градската инфраструктура и транспорта, с осигуряване на по-чисти води. Внимание бе отделено на инвестиционната програма за новия програмен период и амбицията за преместване на пристанище Варна и превръщане на зоната в място за отдих и развлечения.

 

Иван Портних разказа за подготовката на града, който през 2017 г. ще бъде Европейска младежка столица, както и за усилията на общинската власт за превръщане на Варна в целогодишна туристическа дестинация и привлекателно място за инвестиции.

 

„За първи път идвам във Варна. Тук е много красиво! Варна е най-познатият български град в Куба. Впечатлен съм!“, каза посланик Педро Родригес. Той подчерта, че през годините България и Куба са имали много активни контакти, които, въпреки промените, все още се поддържат. Тази година ще бъдат отбелязани 56 г. от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

 

Посланикът допълни, че ще работи за създаване на по-добро сътрудничество между Варна и други кубински градове, за развитие на контакти от взаимен интерес в сферата на културата, търговията, туризма и по-специално –в областта на медицинския туризъм.

 

Той покани местния бизнес за участие в изложение в Хавана през ноември. „Вярвам, че добрите двустранни взаимоотношения на регионално ниво между нас тепърва ще имат развитие“, каза кметът Иван Портних.

Черно море

Коментари

Новини Варна