IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
16:06 | 30 септември 2016
Обновен: 15:34 | 24 април 2024

Международен форум на крайбрежните градове ще се проведе във Варна

Той ще се проведе на 3-ри октомври и в него ще участват градове–партньори на Варна от Финландия, Германия, Албания, Холандия и Индонезия

По материала работи: Пламен Янков
Международен форум на крайбрежните градове ще се проведе във Варна

Международен форум под надслов „Ефективни форми на сътрудничество между крайбрежните градове“ организира Община Варна като съпътстващо събитие на Международната регата Tall Ships. Той ще се проведе на 3-ри октомври и в него ще участват градове–партньори на Варна от Финландия, Германия, Албания, Холандия и Индонезия.  

 

Форумът има за цел да стимулира развитието на активни и ефективни контакти между градовете и да подпомогне обмена на опит, включително и по отношение на кандидатстването по различни европейски проекти и програми директно в Брюксел.

 

Официалното откриване ще бъде на 3-ти октомври, понеделник, от 9,30 ч. в Градската художествена галерия, когато ще бъдат отбелязани и две годишнини - 50 г. от побратимяването на Варна с Рощок и 15 г. - с Дордрехт. 

 

Програмата предвижда представяне на успешно реализирани международни проекти, дискусии за общите предизвикателства пред крайбрежните градове, както и по конкретни идеи за реализиране на бъдещи съвместни проекти.

 

Четете още Крайбрежни градове обменят опит по време на Tall Ships

Коментари

Новини Варна