IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
16:40 | 13 октомври 2016
Обновен: 11:20 | 27 март 2024

Обявиха победителите в конкурса за арт фотография на фестивала Contempo

Снимките ще бъдат представени на варненската публика в колективна изложба на 25-и октомври от 18 ч. в салона на галерия Буларт

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

25 фотографи - професионални и любители, се включиха в конкурса на фондация "Рая Георгиева" в рамките на VIII Международен фестивал за съвременно изкуство Contempo във Варна. Целта на организаторите бе да фокусират вниманието към творческия процес в скулптурата и да провокират участниците към свой прочит на артистичните послания. 

 

Голямата награда - творческа екскурзия в Италия  и  самостоятелна изложба в галерия "Буларт", се присъжда на Иглика Железова за творбата й „Ограничени в безкрая”. Първа награда е за Красимир Делчев за серията „Да ваеш камъка с ръце”. Присъдени са две втори награди - за Петър Бонин  и Мария Иванова, и две поощрителни - за Кристина Симова с „Истината е някъде там”  и за Миряна Бучкова -  „Stone fan”.

 

Снимките ще бъдат представени на варненската публика в колективна изложба на 25-и октомври от 18 ч. в салона на галерия Буларт.

 

7 скулптури, изработени по време на Сontempo, бяха дарени на Община Варна. След решението на експертния съвет по естетизация на градската среда, три от тях ще бъдат експонирани на различни места в Морската градина, две - в градинката на площад „Атлантическа солидарност”, по една ще има пред сградата на Община Варна и пред Дома на архитекта.

 

Четете още 7 творци от 4 държави ваят скулптури от камък в Морската градина (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна