IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:12 | 23 ноември 2016
Обновен: 10:45 | 29 април 2024

Родиха се 19 бебета от общинското инвитро във Варна

На бездетните жени се отпускат еднократно по 2000 лв. за изследвания, които не се поемат от държавния фонд

По материала работи: Пламен Янков
Родиха се 19 бебета от общинското инвитро във Варна

19 бебета са се родили във Варна от 2004 г. досега, благодарение на общинската програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Това съобщи пред тв „Черно море“ Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“.  На бездетните жени се отпускат еднократно по 2000 лв. за изследвания, които не се поемат от държавния фонд.


Успешно работят и програмите за превенция и профилактика във всички възрастови групи.


„Аз успявам“ е насочена към борбата с наднорменото тегло в детска възраст. Другата програма е срещу гръбначните изкривявания при учениците. Тези две програми се осъществяват от Спортния диспансер и включват подрастващите в детските градини и училищата. 


„Детско дентално здраве“ обхваща малчуганите в предучилищна възраст и първи клас. Работи се по програма за профилактика на сънната апнея и за профилактика на глаукомата, както за хората над 50 годишна възраст, така и за детското зрение в училищата. На дневен ред е и профилактиката и превенцията на диабета при децата, каза още Георгиева.


За общинските лечебни заведения тя сподели, че медицинските им управители  имат своя стратегия и я следват активно.

 

Черно море

 

Целия разговор вижте ТУК

Коментари

Новини Варна