IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
15:32 | 6 декември 2016
Обновен: 17:08 | 27 март 2024

Митрополията и общината преподписаха меморандума за сътрудничество (Обновена)

Това стана в Духовно-просветния център „Св.Архангел Михаил“

По материала работи: Ставри Таргов
Митрополията и общината преподписаха меморандума за сътрудничество (Обновена)

 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и кметът на Варна Иван Портних подписаха меморандум за сътрудничество в Духовно-просветния център „Св.Архангел Михаил“.  Документът поставя рамка на отношенията между двете институции. В него са описани и съвместните прояви през следващата година.

 

Меморандумът за сътрудничество е подписан за първи път между Варненската митрополия и общината преди 5 години. Оттогава изпълняваме заедно полезни за града и хората начинания, отбеляза митрополит Йоан. Нямам думи да изкажа благодарността си към общината, всяко нещо да се случва така лесно, добави той.

 

Рамковото споразумение, което подписваме, съдържа само малка част от целия обем на съвместните ни дейности, каза кметът Портних.

 

Страните се споразумяха да си сътрудничат в сферата на духовна просвета, образованието и младежките дейности, за културни и спортни дейности, при разработване на проекти и програми за подобряването на качеството на живот на хора от уязвимите групи на обществото, за подкрепа на деца и младежи в риск и за строителство и ремонт на храмове. В рамките на партньорството са предвидени проекти за запознаване на ученици, младежи и жители на града с културно- историческото и духовно наследство, създаване на концепция за отговорно родителство, предоставяне на социални услуги за подобряване на качеството на живот на хора в неравностойно положение и др. Споразумението е със срок на действие 5 години.

 

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна