IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
13:56 | 7 декември 2016
Обновен: 20:25 | 22 април 2024

Ученици спечелиха 100 дръвчета за СУ "Гео Милев"

Залесяването стана възможно чрез участие в националната инициатива "Когато станем 100 000, ще посадим гора"

По материала работи: Пламен Янков
Ученици спечелиха 100 дръвчета за СУ "Гео Милев"

Ученици от СУ "Гео Милев" спечелиха 100 дръвчета, които засадиха в двора на своето училище. Залесяването стана възможно чрез играта с награди "Хиляди дървета за децата на България", която се организира в рамките на националната инициатива "Когато станем 100 000, ще посадим гора". 


Край сградата на СУ "Гео Милев" вече расте една млада гора, а заслуга за това имат учениците от II „Д“ клас с класен ръководител Надежда Георгиева  и от XII „Б“ с класен ръководител Живка Трифонова. Те посвещават своя успех на Варна - Европейска младежка столица 2017 и изказват искрени благодарности на всички, които ги подкрепиха и гласуваха за снимките, донесли наградата от 100 дръвчета.


Според регламента в играта може да участва всеки  клас/група от всяко българско училище, детска градина, деца и младежи от цяла България. Те трябва да поставят на сайта на инициативата авторска снимка с подходящ текст към нея. Първите 200 снимки на участниците, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта печелят 100 дървета.  


Идеята за онлайн играта възниква в края на 2011 г., като инициатива от хората за хората, която има за цел засаждане на нови  гори и дървета. Стремежът е десетки хиляди  млади хора да засадят дърво, да се отнасят с грижа и отговорност към природата и да преживеят радостта от това да правят добро. Крайната цел е засаждането на 1 100 000 млади дръвчета  в цяла България.


В тазгодишната игра е предвидено  да бъдат подарени минимум 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди, всяка от които представлява по 100 фиданки.

 

През последните 4 години чрез инициативата са засадени над 125 000 нови дървета.

 

Четете още Варненски ученици редят изложба в Градската художествена галерия

Коментари

Новини Варна