IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
17:22 | 13 декември 2016
Обновен: 00:34 | 25 април 2024

Минимум 15 нови автобуса купуват за градския транспорт

Реконструират основно ключови улици, въвеждат интелигентна система за трафика

По материала работи: Борис Проданов
Минимум 15 нови автобуса купуват за градския транспорт

Поне 15 нови автобуса ще бъдат закупени за нуждите на обществения транспорт във Варна. Това стана ясно на постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“, която одобри изпълнението на ІІ фаза на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“.

 

Заложен е основен ремонт на улична мрежа във Варна – на бул. „Приморски“ (от ул. „Стефан Стамболов“ до бул „Княз Борис І“), на бул. „Цар Освободител“ (в обхвата от бул. „Приморски“ до бул. „Княз Борис І“), на бул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“. Реконструкция предстои на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“ (вкл. и пътен възел „Виница“ с пешеходен подлез и подобряване на достъпната среда, на бул. „Васил Левски“ (от „Подвис“ до „Осми Приморски полк“ с велоалея, ремонт на подлези), на бул. „Народни будители“ от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“ и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в т.ч. и обръщача на МГТ. Ул. „Съборни“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до бул. „Сливница“ ще бъде реконструиран с подобряване на достъпната среда.

 

Предвидено е изграждане на интелигентни системи за преброяване на трафика и светлинното регулиране на кръстовищата. Пешеходните пътеки също ще бъдат от интелигентен тип – трябва да се монтират 25 броя от тях.

 

Съфинансирането е само 1 266 667 лв. и се осигурява от „Градски транспорт“ ЕАД.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Актуализираха разчета на сметките за евросредствата в общинския бюджет

Коментари

Новини Варна