Варна 14°
fallback
Община Варна
17:22 | 13 декември 2016
Обновен: 19:58 | 29 април 2024

Минимум 15 нови автобуса купуват за градския транспорт

Реконструират основно ключови улици, въвеждат интелигентна система за трафика

По материала работи: Борис Проданов

Поне 15 нови автобуса ще бъдат закупени за нуждите на обществения транспорт във Варна. Това стана ясно на постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“, която одобри изпълнението на ІІ фаза на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“.

 

Заложен е основен ремонт на улична мрежа във Варна – на бул. „Приморски“ (от ул. „Стефан Стамболов“ до бул „Княз Борис І“), на бул. „Цар Освободител“ (в обхвата от бул. „Приморски“ до бул. „Княз Борис І“), на бул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“. Реконструкция предстои на бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“ (вкл. и пътен възел „Виница“ с пешеходен подлез и подобряване на достъпната среда, на бул. „Васил Левски“ (от „Подвис“ до „Осми Приморски полк“ с велоалея, ремонт на подлези), на бул. „Народни будители“ от ул. „Мара Тасева“ до ул. „Нарва“ и от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в т.ч. и обръщача на МГТ. Ул. „Съборни“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до бул. „Сливница“ ще бъде реконструиран с подобряване на достъпната среда.

 

Предвидено е изграждане на интелигентни системи за преброяване на трафика и светлинното регулиране на кръстовищата. Пешеходните пътеки също ще бъдат от интелигентен тип – трябва да се монтират 25 броя от тях.

 

Съфинансирането е само 1 266 667 лв. и се осигурява от „Градски транспорт“ ЕАД.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Актуализираха разчета на сметките за евросредствата в общинския бюджет

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback