IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
13:03 | 14 декември 2016
Обновен: 20:27 | 22 април 2024

И за догодина общината осигури храненето в забавачниците

По материала работи: Борис Проданов
И за догодина общината осигури храненето в забавачниците

И през 2017 г. общинското предприятие „Ученическо и столово хранене“ ЕАД ще осъществява детското хранене в забавачниците. Сега то обхваща и децата между 3 и 7 г., но с промени в Закона за предучилищното и училищното образование е възможно постъпването и на 2-годишни в детските градини при липса на яслена група. Те също трябва да бъдат хранени, а при глутенова непоносимост изисква специално диетично меню. Община Варна е пионер и в тази насока.

 

Затова на постоянна комисия „Собственост и стопанство“ се прие предложението на ПК „Наука и образование“ чрез ОП „Ученическо и столово хранене“ ЕАД отново да се хранят по силата да договор децата в общинските детски градини, с изключение на тези в яслените групи.

 

На комисията беше избран застраховател на имуществото на ДКЦ 4. По повод писмо от ДКЦ „Свети Иван Рилски – Аспарухово – Варна“ за допълнително отдаване под наем на кабинети и търговски площи съветниците препоръчаха това да става по реда, предвиден в съответната нормативна уредба.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (12.12.2016) - Кои са приоритетите в развитието на общинското образование през следващите 4 години

Коментари