IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
16:48 | 14 декември 2016
Обновен: 13:00 | 28 март 2024

С актуализацията бюджетът на Варна набъбна на 253 млн. лв.

Отчита се ръст на приходите от пътния и туристическия данък

По материала работи: Пламен Янков
С актуализацията бюджетът на Варна набъбна на 253 млн. лв.

Актуализираният бюджет на Варна за т.г. е в размер на 253 870 000 лв. Увеличението е с над 10 млн. лв. Това стана ясно на заседанието на комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет. Актуализираният проектобюджет бе приет с почти пълно мнозинство, при гласуването имаше само един съветник „против“ и един „въздържал се“. Критиките към него бяха, че актуализацията е станала късно и на практика тя узаконява свършеното през годината. Обяснението бе, че парите от фонд „Солидарност“ за охранителните канали са дошли през ноември, което е забавило процедурата. Всички обаче бяха единодушни, че събираемостта на приходите върви много добре и изпълнението на бюджета е по план. Посочено бе, че при заложени 16,6 млн. лв. за данък МПС за т.г. се очакват близо 5 млн. лв. повече. Същото е положението и при туристическия данък. При заложени 4 млн. лв. се очакват 300 000 лв. повече заради успешния летен сезон. В същото време са се увеличили разходите за отбрана и сигурност, образование, социално осигуряване и други.

 

На своето заседание комисията реши също да бъдат отпуснати 170 000 лв.  на Областния информационен център във Варна, които са необходими за продължаване на дейността му. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна