IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
17:00 | 9 декември 2014
Обновен: 23:58 | 23 март 2024

Един язовир преля, други 8 се изпускат във Варненско

Възможни са внезапни наводнения от река Камчия

По материала работи: Златина Добрева
Един язовир преля, други 8 се изпускат във Варненско

Язовир "Елешница", който се намира на територията на община Дългопол, прелива и в момента се изпуска към река Камчия, съобщиха от Басейнова дирекция за Черноморския регион.
С цел осигуряване на свободен обем към момента контролирано изпускане се осъществява в язовирите ”Черковна”, ”Снежина” и "Блъсково 1" в Провадия, „Пчелник”, ”Горни чифлик” и ”Долни чифлик” в Долни чифлик, "Цонево" в Дългопол и "Паничката" в Аврен.
Към момента няма застрашени от наводнения населени места в областта. Обстановката във Варненско е спокойна, коментират още от Черноморския басейнов район.
От там отбелязват, че с повишено внимание трябва да се наблюдава река Камчия. Нивото на реката е критично заради наложилото се изпускане на води от язовирите "Жребчево", "Камчия", "Тича" и “Елешница”. Възможни са внезапни наводнения, уточняват още от институцията.
Продължават 24-часовите дежурства на специализираните екипи, активирани от Министерството на околната среда и водите, коментират от дирекцията.

Коментари

Новини Варна