IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Област Варна
09:15 | 7 януари 2015
Обновен: 08:57 | 25 април 2024

Въвеждат временна организация на движение на част от пътя Варна-Виница

Промяната се налага във връзка с пропадане

По материала работи: Златина Добрева
Въвеждат временна организация на движение на част от пътя Варна-Виница

Временна организация на движение на МПС се въвежда от днес до 6 май в участък от пътя Варна-Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“ със заповед на кмета на Варна Иван Портних. В участъка ще бъде поставена пътна сигнализация.
Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. На трасето започват укрепителни, отводнителни и геозащитни мероприятия, чието проектиране вече е възложено.
Общинска комисия е направила оглед на терена в края на 2014 г. Експертите са констатирали, че участък от около 200 метра от югоизточното платно на пътя Варна-Виница е компрометиран. В резултат на голямото количество повърхностно течащи води по пътното платно и голямата денивелация на терена, тротоарите, бордюрните блокчета и основата на предпазната мантинела са подкопани, асфалтовата настилка е напукана и на места разрушена, което налага вземане на превантивни мерки до отстраняване на проблема, се казва в становището на експертите.

 

Коментари

Новини Варна