IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
10:14 | 12 февруари 2015
Обновен: 14:38 | 17 април 2024

Пуснаха водата в община Долни чифлик

Използват се резервни източници

По материала работи: Златина Добрева
Пуснаха водата в община Долни чифлик

ВиК-Варна започна да захранва водопроводите в община Долни чифлик от местни водоизточници, най-големият от които е в с. Пчелник. Нормално водоподаване вече има в Долни чифлик и селата Гроздьово, Горен чифлик, Старо Оряхово, Ново Оряхово и Венелин.
Проблем може да възникне с водоподаването в Детелина, Шкорпиловци, Рудник, Юнец и Кривини.
Кметът на общината Борислав Натов призовава всички за пестеливо ползване на водата, за да не се допусне преждевременно изпразване на местните водоизточници, част от които са с ограничен обем. На този етап не се налага въвеждането на воден режим.
При възникване на проблем, ВиК поддържа в готовност необходимия брой водоноски, които ще бъдат насочени в проблемните населени места на общината.
Заплахата за пресъхване на чешмите възникна снощи към 17 ч. заради авария на главния водопровод Камчийски пясъци край с. Аспарухово, община Дългопол. Активизирало се свлачище предизвика авария, чието местоположение все още се установява.

Коментари

Новини Варна