IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
12:46 | 20 август 2019
Обновен: 03:31 | 30 април 2024

Пенсионери подбиват цените на нощувките във Варна

Туроператорите от третата възраст оферират до 50 лв. на вечер в двойна стая

По материала работи: Борис Проданов
Пенсионери подбиват цените на нощувките във Варна

Всеки, който е слизал от влака на жп гарата във Варна е забелязал една особена компания пенсионери с табелки „Предлагам стая“. Всъщност, вариациите на надписа са различни, но същината им е една – възрастните хора ни оферират с нощувки, от които припечелват.

 

Само малка част от предложенията може да се намерят в сайтове за обяви и букинг. По-актуално е директното уговаряне, а като разпитахме за него, установихме, че нелоша квартира в разгара на скъпия сезон във Варна може да се наеме за до 50 лв. на вечер. Поне това са моментните цени за двойните стаи.

 

Впечатленията са за уютни и чисти квартири във вилните зони. Имотите действително са собственост на пенсионери и често терасите гледат към морето. Други буквално са на 10-ина минути от плажа, а немалко разполагат дори с басейни.

 

През лятото бабите са буквално във вихъра си, срещу скромна сума предлагат дори закуска – пържени филийки и/или палачинки. Кулинарно ориентираните могат и сами да си готвят.

 

Който държи обаче да е в центъра на Варна трябва да се бръкне между 50 и 120 лв. за стая в хостел. По-тънко е от хотела, но пък има оплаквания от хигиената, дори на ключови места около Катедралата. Хотелите обикновено са над 100 лв., в града туристите са много, особено за почивните дни. За изминалия рок-фестивал в „Аспарухово“ повечето места за нощуване бяха изкупени.

 

Прочетете темата: Спад на приходите от нощувки отчитат във Варненско

Коментари

Новини Варна