IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
16:36 | 25 август 2020
Обновен: 15:23 | 12 май 2024

Прокуратурата ще проверява за извършено престъпление в МБАЛ - Добрич

Сигнал до нея е изпратил лекар от лечебното заведение

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуратурата ще проверява за извършено престъпление в МБАЛ - Добрич

Прокуратурата в Добрич ще преценява дали има извършено престъпление, свързано с нарушаването на правила и мерки, които са против разпространението на зараза в многопрофилната болница.

 

В края на месец юли в Окръжната прокуратура в Добрич е постъпил сигнал от лекар във Второ вътрешно отделение, в който се твърди, че въз основа на неадекватни действия на ръководството на здравното заведение е възникнала непосредствена заплаха от тотално разпространение на заразата с Covid-19 в лечебното заведение.

 

Проверката е била извършена от РЗИ.

 

Проверката, докладвана на Окръжната прокуратура, е установила редица нарушения, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.

 

В болницата е допуснат и свободен достъп до отделенията на външни лица, което е в нарушение на всички издадени заповеди на министъра на здравеопазването за забрана на такъв достъп, допълни прокурор Бухчев.

 

Причините за неизпълнение на предписанията на РЗИ бившият изпълнителен директор на болницата д-р Светозар Байчев е обяснил с липсата на персонал. Всички материали по проверката са препратени към Районната прокуратура в Добрич, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна