IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Област Варна
13:27 | 26 август 2020
Обновен: 14:49 | 12 май 2024

Задържаха обвиняем за грабеж и подбуждане към лъжесвидетелстване

49-годишният мъж е осъждан многократно

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха обвиняем за грабеж и подбуждане към лъжесвидетелстване

За срок до 72 часа прокурор от Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище задържа мъж, извършил грабеж на чужди движими вещи.

 

49-годишният Стоян Ст. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 198, ал. 1 и за подбуждане към лъжесвидетелстване по член 293, ал. 2 от НК.

 

На 22 август 2020 г. около 2 часа след полунощ на паркинг пред дискотека в Попово обвиняемият отнел от владението на 19-годишен младеж мобилен телефон, часовник и 400 лева без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Действията му са установени от записи на камери, както ит свидетелски показания. Въпреки това той подбудил към лъжесвидетелстване охранителите на дискотеката, от които поискал да дадат неверни показания пред разследващите.

 

Прокуратурата е внесла искане в Районния съд в Попово за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Стоян Ст., тъй като обвиняемият е многократно осъждан.

 

Престъпленията, в които е обвинен сега, са извършени в изпитателния срок на предходна условна присъда.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна