IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
14:26 | 31 октомври 2020
Обновен: 21:29 | 14 май 2024

2 общини в област Добрич не са готови за зимата

По материала работи: Ставри Таргов
2 общини в област Добрич не са готови за зимата

Две от осемте общини в област Добрич – Тервел и Крушари, все още нямат сключени договори със снегопочистваща фирма за зимните месеци. Областта е готова за посрещане на зимата, стана ясно по време на състоялото се днес заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

От 1 ноември Областното пътно управление въвежда и денонощно дежурство.

По време на заседанието началникът на Областното пътно управление в Добрич Георги Стратиев докладва, че вече има сключени договори за зимна поддръжка и ремонт на републиканската пътна мрежа.

През зимата ще се разчита на 68 машини – 21 снегорина, 18 комбинирани машини, 6 роторни снегорина и други, които ще бъдат разположени в седем опорни пункта в областта. Осигурено е и необходимото количество пясък и сол.

Директорът на РД ПБЗН Дарин Димитров докладва, че информацията за оперативните планове по общини е актуализирана в Оперативния център.

Готовност за работа при зимни условия докладваха и представителите на здравни заведения, ВиК и други фирми и организации, имащи пряко отношение към осигуряване на нормалния ритъм на живот при усложнени зимни условия на територията на област Добрич, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна