IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
20:35 | 9 април 2015
Обновен: 00:43 | 19 май 2024

Спрян е достъпът на туристи около резервата “Сребърна“

Ограниченията се налагат във връзка с регистрираното огнище на птичи грип

По материала работи: Борис Проданов
Спрян е достъпът на туристи около резервата “Сребърна“

Преустановен е достъпът на туристи в районите около резервата “Сребърна“. Ограниченията се налагат във връзка с регистрираното огнище на птичи грип в пеликановата колония.До второ нареждане са забранени разходките в бившата буферна зона на резервата, позната като местността “Пеликаните“ и прилежащите територии, както и ползването на туристическата инфраструктура и извършването на любителски риболов.

 

През почивните дни охраната на резервата и служителите на музея ще информират посетителите да не предприемат разходки в забранените зони. Ограниченията ще действат, докато са в сила мерките срещу разпространението на птичи грип в района, а спрямо нарушителите ще бъдат прилагани административно-наказателни разпоредби, уточняват от русенската екоинспекция. От там съобщават също, че в момента обстановката в пеликановата колония е спокойна. Гнездещите двойки пеликани са 45 и има много новоизлюпени малки.

Коментари

Новини Варна