IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
10:08 | 19 декември 2020
Обновен: 20:10 | 26 април 2024

Ковид отделението в Девня е открито с подкрепата на Фонда за солидарност на Група "Солвей"

Дарението е в размер на 180 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Ковид отделението в Девня е открито с подкрепата на Фонда за солидарност на Група "Солвей"

Свилен Шитов(вляво) и Спирос Номикос

Ковид отделението в Девня е открито с подкрепата на Фонда за солидарност на Група "Солвей", съобщиха от "Солвей Соди".

Спирос Номикос, генерален мениджър на "Солвей" за България, коментира: „Добрите отношения на сътрудничество между община Девня и завода за калцинирана сода, част от Група "Солвей", ни мотивираха да потърсим начин и да дадем своя принос към този важен проект за Варненския регион.“  

Дарението от Фонда за солидарност на Група "Солвей" в размер на 180 000 лв. покрива разходите на отделението за възнаграждения на 18 души медицински персонал за 3 месеца, инвестиции в медицинска апаратура като апарат за рентген, кислородни апарати и друго оборудване, както и ремонт и обзавеждане на помещенията.

Съвместните усилия доведоха до успешната реализация на проекта в рамките на по-малко от месец. „Благодарение на положените усилия и всеотдайната работа на екипа по проекта в Девня, успяхме да отговорим на изискванията за отрицателно време.

Вече разполагаме с добре оборудвано и работещо ковид отделение, готово да приема пациенти от Варненска област.

Значителната помощ от Фонда допринесе до голяма степен за по-бързата реализация на проекта“, каза кметът на Девня Свилен Шитов при завършването на проекта.

Фондът за солидарност на Група "Солвей" се управлява от независимата, реномирана Фондация "Крал Бодуен", голяма белгийска организация в подкрепа на проекти и физически лица, ангажирана с изграждането на по-добро общество в световен мащаб.

От началото на кризата с COVID-19 директори, висши мениджъри, акционери и служители на Група "Солвей" правят свои лични доброволни вноски във Фонда за солидарност.

Ресурсите на Фонда са основно предназначени за подпомагане на тежко пострадали от КОВИД кризата колеги в цял свят и за други специфични  случаи, свързани с COVID-19 в техните общности, в които има спешна нужда от подкрепа, като този проект в Девня.

В тази безпрецедентна криза Група "Солвей" посредством Фонда за солидарност подава ръка и се свързва с хората в Девня. Отговорността към обществото, отдадеността към другите, солидарността, прогресът винаги са били водещи ценности за Група "Солвей" в нейната над 150-годишна история.

Поредният успешен проект с община Девня затвърждава решимостта на "Солвей" да изпълнява устойчиво своята роля на отговорен към обществото бизнес.

Свилен Шитов и Спирос Номикос изказват в аванс благодарностите си към целия медицински екип на КОВИД отделението за тяхната всеотдайна работа и пожелават бързо възстановяване на всички пациенти.

Коментари

Новини Варна