IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
09:15 | 23 януари 2021
Обновен: 16:12 | 15 април 2024

Поставиха под карантина 161 варненци, завърнали се от Великобритания

Те не са представили РСR тестове за COVID-19

По материала работи: Ставри Таргов
Поставиха под карантина 161 варненци, завърнали се от Великобритания

За изтеклата седмица за Варна и областта лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 143 лица срещу 266 от предходната седмица. Това съобщават от РЗИ в морската столица.

През седмицата се извърши имунизация срещу COVID-19 на медицински работници, работещи в COVID отделения и от лечебни заведения за извънболнична помощ.

С ваксината на „Пфайзер“ бяха ваксинирани 307 медицински служители. Извършени са 176 епидемиологични проучвания на съмнителни и положителни на COVID-19 лица и лица с други инфекциозни заболявания.

Издадени са общо 471 предписания за поставяне под карантина на положителни и контактни лица на COVID-19. Няма наложени административни санкции.

Служителите на отдел ДЗК извършиха 16 съвместни проверки с представители на ОД на МВР, Специални полицейски сили, Жандармерия, Автомобилна администрация - Варна, ОДБХ, КЗП в хиремаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, хлебопекарна, бърза закуска, фитнес зала и автобуси за превоз на пътници.

При проверките не са констатирани нарушения. Извършени са 93 епидемиологични проучвания на лица с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове и са изготвени 32 предписания за каратина на болни и контактни лица с COVID19.

Служители на отдел ДЗК са включени в графика на Летище Варна. За периода са пристигнали 871 пътници. 82-ма от тях са предоставили отрицателни РСR тестове за COVID-19.

Връчени са 161 предписания за поставяне под 10-дневна карантина на хора, пристигащи от Великобритания, които не са представили РСR тестове за COVID-19.

Коментари

Новини Варна