IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:15 | 5 февруари 2021
Обновен: 14:07 | 22 март 2024

23-годишна застава пред Темида за смъртта на детето си в ПТП във Варненско

Задрямала зад волана и се ударила в електрически стълб

По материала работи: Ставри Таргов
23-годишна застава пред Темида за смъртта на детето си в ПТП във Варненско

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишната Г.М. за причиняване на смърт и телесни повреди по непредпазливост на повече от едно лице в пътен инцидент, което е престъпление по член 343, ал.3, предл.3, б.“б“, предл. 1, вр. ал.1, б.“в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 9 януари 2020 г. правоспособната водачка Г.М. потеглила с автомобила си от с. Гроздьово за Варна заедно с мъжа и детето си, за да заведат 3-годишното момченце в болница.

По време на пътуването 23-годишната жена задрямала зад волана. Това довело до загуба на контрол над превозното средство, което излязло вдясно от пътя, попаднало в отводнителна канавка и се блъснало в стълб от електрическата мрежа.

Вследствие на удара на лекия автомобил в бетонния стълб детето изхвърчало от детско столче, закрепено на една от задните седалки, в което се возило. Мъжът на Г.М. също пострадал сериозно.

Пристигналата линейка отвела пострадалите в болница „Света Анна“. Въпреки оказаната квалифицирана помощ детето починало в шоковата зала на лечебното заведение. Назначената експертиза сочи като причина за смъртта му тежка черепно – мозъчна травма.

26-годишният пътник в автомобила бил настанен за лечение с фрактура на гръден прешлен и фрактура на поясен прешлен.

Водачката Г.М. не е употребила алкохол преди пътнотранспортното произшествие, е заключението на химическата експертиза по делото. Била е правоспособен водач от 2016 година, като не са й били налагани никакви административни наказания за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Предстои делото срещу 23-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна