IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Област Варна
11:45 | 1 март 2021
Обновен: 17:03 | 25 март 2024

Семейство загази с карантината

Срещу трима души се води досъдебно производство

По материала работи: Ставри Таргов
Семейство загази с карантината

Районна прокуратура – Търговище, ръководи три досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19 по време на извънредната епидемична обстановка заради пандемията с острозаразната болест – престъпление по чл. 355, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Досъдебните производства били образувани във връзка с нарушаване на карантинни мерки от трима души от едно семейство – А.А. на 32 г., сестра му Ж.М. на 31 г. и техния вуйчо Д.Р. на 43 г.

Тримата се завърнали в България от Франция, като при пристигането им, били издадени предписания за поставяне под картина от РЗИ - София, за периода от 17 до 26 февруари включително. П

ри проверка, извършена на 23 февруари, служители на полицията в Търговище установили, че тримата са напуснали адреса, на който трябвало да пребивават по време на посочения период в нарушение на законовите разпоредби.

Работата по случая продължава. Към днешна дата Районната прокуратура в Търговище наблюдава общо шест досъдебни производства образувани за престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК.

Коментари

Новини Варна