IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
11:45 | 9 март 2021
Обновен: 00:53 | 10 май 2024

Спряха плановите операции във Варна

Забранени са и свижданията

По материала работи: Ставри Таргов
Спряха плановите операции във Варна

От днес се спират всички планови операции в здравните заведения на територията на Варна и областта заради повишените нива на заболеваемост от коронавирус. Това съобщи за БНР областният управител Стоян Пасев.

"Натискът върху болниците във Варненска област идва от Шумен и Бургас - повече от 30-40% от болничните легла са заети от пациенти от тези области, каза областният управител на Варна Стоян Пасев пред кореспондента ни Даниела Стойнова.

Той добави, че е взето решение за увеличаване на броя леглата в болниците и за прекратяване на плановите операции и на свижданията на територията на цялата Варненска област, считано от 9 март.

Според областния управител ръстът на заразени с коронавирус не се дължи на отварянето на заведенията, защото пациентите в болниците са отпреди 1 март.

Плановите операции са спрени и в Бургас, Плевен, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград и София - в т.нар. "червени зони" на заболеваемост от Covid-19 .

Коментари

Новини Варна