IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
15:00 | 17 март 2021
Обновен: 17:36 | 13 май 2024

В Шумен не достигат леглата за пациенти с Covid-19

Пращат болните в Търговище

По материала работи: Ставри Таргов
В  Шумен не достигат леглата за пациенти с Covid-19

Снимка Радио Шумен

Болницата в Шумен е в критична ситуация заради растящия брой болни с Covid-19. Лечебното заведение няма възможност да разкрива нови легла. В момента там се лекуват 239 са пациeнти с тежка коронавирусна инфекция, седем души са в интензивния сектор.

Заради недостиг на легла петима от болните са били пренасочени към Търговище.

Директорът на лечебното заведение доктор Димитър Костов каза, че помощ търсят пациенти, които вече са в средно тежко и тежко състояние, а болницата е достигнала предела си и няма възможност за разкриване на допълнителни легла, които да поемат заразените с коронавирус.

Според него в Шуменска област трябва да се предприемат драстични ограничителни мерки, за да не бъдат изгубени още човешки животи. Вчера са починали 10 болни с коронавирус, днес - още двама.

"Може би всички трябва да осъзнаят, че това е трагедия за всички. Това, което беше есента, на практика имаше ефект и доведе наистина до спад на заболеваемостта. Това е тотално отваряне на градини, ясли, заведения", каза Димитър Костов.

Дали учениците от начална степен в Шуменска област ще преминат на дистанционно обучение и дали отново ще бъдат затворени заведенията ще стане ясно по-късно днес след заседанието на Областния кризисен щаб, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна