IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
15:15 | 17 март 2021
Обновен: 14:56 | 24 април 2024

40-годишна отива на съд за смъртта на майка си в ПТП

При инцидента пострадал и нейн колега

По материала работи: Ставри Таргов
40-годишна отива на съд за смъртта на майка си в ПТП

40-годишна жена отива на съд по обвинение на Окръжна прокуратура - Варна за причиняване на смърт и средна телесна повреда в пътен инцидент
Окръжна прокуратура - Варна, предаде на съд 40-годишната П.Ч. за причиняване на смърт по непредпазливост на пътник от управлявания от нея автомобил и две средни телесни повреди на трето лице - престъпление по член чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК.

На 17 октомври 2019 г. П.Ч. се движела по пътя от дома си в гр. Белослав към фериботния комплекс в града. В управлявания от нея автомобил пътували нейната майка и колега на по-младата жена.

На около 2 км след  Белослав пред автомобила на обвиняемата се движел неустановен товарен автомобил и жената предприела действия да го изпревари.

Навлизайки в лентата за насрещно движение, 39-годишната тогава жена не се съобразила с движещия се там микробус, не го пропуснала и в резултат на това възникнало пътно-транспортното произшествие.

Вследствие на инцидента настъпила смъртта на 64-годишната майка на водачката, която пътувала на предна дясна седалка в автомобила на П.Ч., и били причинени две средни телесни повреди на трето лице, возещо се на предната седалка на микробуса.

В хода на разследването била потвърдена пряката причинно-следствена връзка между възникналия пътния инцидент и фаталните последици от него.

Варненският окръжен съд ще насрочи дата за разглеждане по делото срещу 40-годишната жена.

 

Коментари

Новини Варна