IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
15:30 | 29 март 2021
Обновен: 05:17 | 16 април 2024

Двама ограбиха възрастен мъж в Добричко

Преди това го поступали

По материала работи: Ставри Таргов
Двама ограбиха възрастен мъж в Добричко

Районна прокуратура – Добрич, привлече към наказателна отговорност мъж на 35 г. и  16-годишно момче от с. Черна за грабеж на 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишен техен съселянин. Престъплението, извършено в съучастие, е по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Обвиняемите и жертвата се познавали от дълго време, понякога дори си гостували. В определени ситуации възрастният мъж заемал пари на двамата по-млади. Вечерта на 27 март 2021 година по време на посещение в дома на жертвата 35-годишният мъж му поискал малък заем. Възрастният домакин първоначално се съгласил, а после отказал да даде исканата сума.

С напредването на вечерта и под въздействието на употребения алкохол двамата обвиняеми нападнали потърпевшия с цел да вземат пари от него, нанесли му няколко удара, ограбили сумата от 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишния мъж и си тръгнали.

Към момента двамата мъже са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях - „Задържане под стража“. Парите и телефонът са иззети и върнати на собственика им.

Коментари

Новини Варна