IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Област Варна
16:00 | 1 април 2021
Обновен: 13:26 | 15 април 2024

Размениха телата на покойниците с ковид, единият го погребали в Балчик

Съвпадение в имената няма

По материала работи: Ставри Таргов
Размениха телата на покойниците с ковид, единият го погребали в Балчик


72-годишен мъж от Добрич беше погребан два пъти, след като в многопрофилната болница е станала размяна на двама покойници. И двамата мъже са починали от COVID-19, затова са предадени на близките им в затворени ковчези.

Грешката е установена от роднините на Исмаил Хюсеин, който починал в ранните часове на 28 март и е трябвало да бъде погребан във вторник.

Синът на починалия Метин Ахмет помолил ходжата да направи снимка на баща му, тъй като само свещеникът бил допуснат в моргата.

"Аз исках да ми покаже дали е баща ми, понеже е с COVID-19, нямаме право да отваряме ковчези, и ходжата се старал и ми направил снимка", казва Метин Ахмет, син на починалия.

След намесата на полиция, синът бил допуснат за разпознаване, но се оказало, че баща му не бил в патоанатомията на добричката болница.

Роднините пет дни издирват мъжа. Тялото на Исмаил Хюсеин е било открито в гробището на Балчик, където са го погребали други опечалени в понеделник.

"Баща ми се казва Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се казва Ислям Хюсеин, никакво съвпадение няма", казва Метин Ахмет.

Тялото на Исмаил Хюсеин вече е погребано в Добрич. От Окръжната прокуратура съобщиха, че няма данни за извършено престъпление, а от болничното ръководство отказаха коментари преди да приключи проверката им по случая, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна