IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Област Варна
14:00 | 2 април 2021
Обновен: 23:21 | 22 март 2024

Мъж и жена откраднаха фолксваген и телевизор във Варненско

Полицията ги спипа за часове

По материала работи: Ставри Таргов
Мъж и жена откраднаха фолксваген и телевизор във Варненско

След бързи оперативно-издирвателни действия са установени и задържани 46-годишна жена от село в област Плевен и 26-годишен мъж от Сапарева баня, област Кюстендил, заподозрени като извършители на 2 кражби.

На 1.04.2021 г. малко преди 8 ч.е получен сигнал, че на пътя Провадия – гр. Дългопол е изоставен лек автомобил „Фолксваген“. Колата била с отворена шофьорска врата и светещи фарове.

При проверка е установено, че автомобилът е откраднат през нощта от улица в Провадия, където е бил паркиран отключен, с ключовете на предна врата.

Непосредствено след сигнала за колата е получен и сигнал, че от хотел в района е извършена кражба на телевизор. Предприети са незабавни оперативно – издирвателни действия, при които са задържани двете лица, заподозрени за извършители на деянията.

Автомобилът е върнат на собственика му без липси и повреди, телевизорът също е намерен и приложен към материалите по делото. Лицата са задържани за срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор от ТО - Провадия, при Районна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна