IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Област Варна
13:45 | 29 април 2021
Обновен: 14:36 | 16 април 2024

Магистрати излязоха на мълчаливи бдения пред Съдебните палати в областните центрове

Те припомниха един от древноримските постулати: "Без правосъдие няма свобода“

По материала работи: Ставри Таргов
Магистрати излязоха на мълчаливи бдения пред Съдебните палати в областните центрове

Днес прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район – Варна, организираха мълчаливи бдения в областните центрове Варна, Добрич, Силистра, Разград и Шумен.

Така, по мирен начин, те категорично заявиха своето несъгласие с приетите на първо четене в Правната комисия на 45-тото Народно събрание промени в Закона за съдебната власт и Наказателно – процесуалния кодекс.

Ние, прокурорите, следователи и съдебните служители от Апелативен район – Варна, изразяваме своето категорично несъгласие с прибързаните, неоснователни и безотговорни опити за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно – процесуалния кодекс.

Считаме, че се извършва груба намеса в дейността на съдебната система, нарушава се нейната независимост и самостоятелност в частност на дейността на Прокуратурата на Република България.

Така се цели нарушаване на правовия ред в държавата, на върховенството на закона, и разделението на властите. Считаме, че с опитите за такъв тип промени в законите се уронват устоите на държавността в страната. 

В заключение ще припомним един от древноримските постулати: "Без правосъдие няма свобода“.

Коментари

Новини Варна