IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
14:15 | 29 април 2021
Обновен: 06:44 | 23 март 2024

КАТ - Варна, ще дежури на входно-изходните артерии на Варна днес и утре

МВР със съвети към водачите

По материала работи: Ставри Таргов
КАТ - Варна, ще дежури на входно-изходните артерии на Варна днес и утре

Във връзка с предстоящите Великденски празнични и почивни дни на територията на ОДМВР - Варна, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и улесняване пропускателната способност на натоварените пътища с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия, съобщават от полицията.

За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най-висока интензивност на трафика са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав.

В празничната нощ, навръх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр.Варна служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове. 

За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна.

В четвъртък и петък, 29 и 30 април, екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна.  Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта. 

В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!

И още няколко препоръки към водачите за предпазване от попадане в риск от пътно- транспортни произшествия, ОД на МВР – Варна съветва:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.

2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието. Запознайте се с актуалната пътна обстановка.

3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!

4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

5) Шофирайте винаги със съобразена скорост. Бъдете концентрирани!

6) Винаги поставяйте предпазните колани.

7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач.

8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите.

9) Бъдете особено предпазливи за неравностите по пътното платно!

10) Проверете предварително за валидността на документите си, както й за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищата.

Коментари

Новини Варна