IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Област Варна
11:45 | 21 юни 2021
Обновен: 15:41 | 13 май 2024

Инспектират пунктовете за безплатна правна помощ във Варненско

В тях се предоставят услуги на хора, живеещи под прага на бедност

По материала работи: Ставри Таргов
Инспектират пунктовете за безплатна правна помощ във Варненско

На 23 юни 2021 г. заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и заместник-омбудсманът на Република България Елена Чернева ще посетят пунктовете за предоставяне на безплатна правна консултация на хора от уязвими социални групи в област Варна.

Там на места работят мобилни групи от адвокати и ромски медиатори, които предоставят първична правна помощ на хора, живеещи под прага на бедност, като фокусът е защита на жертви от домашно насилие и насилие по полов признак.

Адвокатите дават конкретна правна информация за начина, по който гражданите могат да защитят правата си, включително и чрез завеждане на дела.

Екипите провеждат срещи както в помещения на центровете на адвокатските колегии, така и на място в ромските квартали и отдалечените населени места. Те тясно си сътрудничат с общините, социалните служби, съда, прокуратурата и местните структури на МВР.

Мобилните адвокатски екипи са сформирани от НБПП по проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромската общност“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

Коментари

Мунчо ( преди 2 години )
Абсолютна гавра! Що пари се източиха по норвежка линия само. Пунта мара. *** работи, а и да се хване адвокат на тази въдица, значи не е никакъв адвокат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна