IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:15 | 28 юни 2021
Обновен: 19:00 | 10 май 2024

Грабител на възрастна жена остава в ареста

Инцидентът е от с. Генерал Киселово

По материала работи: Ставри Таргов
Грабител на възрастна жена остава в ареста

По искане на Районна прокуратура - Варна, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишният А.Х. Мъжът е привлечен като обвиняем за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила и заплаха  – престъпление по член 198, ал. 1 от НК.

В малките часове на 24 юни обвиняемият влязъл в дома на възрастна жена в с. Генерал Киселово, като блъснал вратата и успял да я отвори. Той знаел, че 67-годишната му обитателка разполага с голяма сума пари, и решил да ги открадне.

Собственичката на дома обаче била будна. А.Х. я блъснал, съборил я на земята, като натискал ръцете и устата й, за да не вика. Поискал от нея да му даде всичките си пари. Потърпевшата не могла да се защити или да реагира.

Обвиняемият грабнал чантата й и избягал. По горещи следи, само няколко часа по-късно А.Х. бил задържан в София. В него е намерена и част от ограбената сума. Като по-късно още от парите били възстановени.

Под надзора на Районна прокуратура – Варна, работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. А.Х. първоначално бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. А към настоящия момент му е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Коментари

Новини Варна