Варна 14°
fallback
Област Варна
14:00 | 29 юни 2021
Обновен: 10:30 | 10 май 2024

Няма сигнали за политическа агитация или оказване на натиск за изборите във Варненско

Продължават срещите на областния управител, свързани с провеждането на честен и прозрачен вот

По материала работи: Ставри Таргов

Няма сигнали за политическа агитация или оказване на натиск от или върху служителите, заявиха днес ръководителите на държавни административни структури и звена със седалище в област Варна на среща с областния управител Марио Смърков, зам.-областните управители Силвия Александрова и Георги Георгиев.

По време на срещата областният управител увери, че вратата му е отворена за всеки и изрази готовност за незабавно съдействие при случаи, насочени срещу свободното право на упражняване на глас.

Марио Смърков още веднъж напомни за забраната за политическа агитация в държавните структури и за необходимостта от осигуряване на безпроблемното функциониране на управляваната от институциите и държавните фирми инфраструктура, и предоставяните услуги на гражданите.

Работна среща по повод предстоящите на 11 юли т.г. парламентарни избори областният управител на Варна и зам.-областният управител Георги Георгиев проведоха вчера и с членовете на Районната избирателна комисия (РИК) във Варна.

Провеждането на честни избори е приоритет, но и отговорност. Постигането на открит изборен процес, възпроизвеждащ законосъобразен резултат, изисква добра организация, открит диалог, взаимодействие. Целта ни е областната администрация да е максимално полезна за работата на комисията в посока безпроблемното протичане на изборите, посочи областният управител, по чиято инициатива се проведе срещата.

По време на разговорите бяха коментирани въпроси, свързани с организацията на парламентарните избори в областта, обратната връзка, получена в областна администрация от предходните избори, свършеното до момента и предстоящите ангажименти за провеждането на честни и прозрачни избори.

Марио Смърков още веднъж подчерта готовността си да съдейства на комисията в рамките на своите правомощия.

По-късно в сградата на областната администрация във Варна той разговаря и с представители на структурите на МВР във Варненска област.

На срещата присъстваха директорът на областната дирекция на МВР, началникът на охранителна полиция, главният дознател и началниците на полицейски управления във Варненска област.

Полицията и областна управа заедно следва да бъдат гарант за упражняване свободното право на глас, категоричен беше Смърков.

По време на разговорите беше обсъдена организацията, превантивната дейност и мерките, които се предприемат за недопускане на изборни нарушения и престъпления.

Поредицата от срещи на областния управител за подготовка на изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г. продължава и през следващите дни на тази седмица.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна избори областен управител
0 коментара
fallback
fallback