IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Област Варна
15:45 | 6 юли 2021
Обновен: 05:36 | 3 май 2024

БАБХ провери над 500 обекта за хранене и търговия с храни по Черноморието

Издадени са 47 предписания и 1 акт за констатирано нарушение

По материала работи: Ставри Таргов
БАБХ провери над 500 обекта за хранене и търговия с храни по Черноморието

Във връзка със стартирането на летния туристически сезон в периода 01.06. – 30.06.2021 г. Българската агенция по безопасност на храните извърши засилени проверки на територията на областите Варна, Бургас и Добрич в 566 обекта за търговия на дребно с храни, сезонни обекти, обекти за кетъринг, заведения за обществено хранене, туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“.

Акцент при проверките са: коректното етикетиране на храните, информацията, предоставяна на мястото на предлагане на предварително неопакованите храни, условията за съхранение на суровини и храни, температурната обработка, хигиената на обектите, личната хигиена и здравословно състояние на заетия персонал.

Сред най-често констатираните нарушения от Агенцията по храните са: необявени алергени, съдържащи се в състава на предлаганите храни, несъответствия при етикетирането на храните, предлагани на блок маси, липса на индивидуално опаковани лъжички за сладолед и др.

При проверките са издадени 47 предписания и 1 акт за установяване на административно нарушение.

Коментари

Новини Варна